De multe ori, nu acordam suficienta atentie zonei intime si astfel ajungem sa ne confruntam cu diferite probleme care ne afecteaza grav echilibrul microbiotei vaginale. In aceste situatii este esential sa intervenim rapid pentru a restabili acest echilibru. Pentru a ne putea proteja este necesar sa intelegem ce se petrece la nivel vaginal, ce se intampla in acest microsistem, care este rolul lactobacililor din flora vaginala si cum ne poate ajuta suplimentul Floral’aise, care contine doar lactobacili si vitamina A, si de ce aceste ingrediente sunt esentiale pentru sanatatea noastra intima.

Inainte de toate, trebuie insa sa intelegem ce este un ecosistem vaginal normal si sanatos. Acesta este definit printr-o functionare normala, nu neaparat printr-o compozitie standard. Compozitia microbiotei vaginale variaza atat de la o persoana la alta, cat si in cazul aceleiasi femei, de-a lungul vietii, chiar si de la o zi la alta. Microbiota are caracteristici diferite atat in functie de grupul etnic, cat si in functie de etapa din viata – copilarie, perioada fertila, sarcina si alaptare, menopauza.

Microbiota vaginala sau flora vaginala, care reprezinta 9% din totalul microbiotei in cazul femeilor, este formata in proportie de 95% din lactobacili. Acesti lactobacili sunt esentiali pentru o protectie eficienta impotriva diferitelor infectii vaginale.

Lactobacili si flora vaginala
Floral`aise mentine echilibrul florei vaginale

Varietatea si dinamica microbiotei fac sa varieze si rezistenta la anumiti agenti patogeni, dar si rezilienta sau capacitatea de refacere a microbiotei vaginale.

Daca in cazul agresiunilor minore, rezilienta microbiotei vaginale este suficienta pentru restabilirea echilibrului local, o perturabare severa a microbiotei vaginale poate depasi capacitatea de autorevenire la normal si necesita o interventie externa cat mai rapid. Aceasta situatie poate aparea frecvent atunci cand ignoram masurile de preventie.

Astfel, putem interveni inainte de aparitia disbiozei, preventiv, pentru a asigura pastrarea echilibrului local sau putem interveni dupa declansarea disbiozei pentru a restabili echilibrul normal. Trebuie inteles ca disbioza vaginala si infectiile vaginale reprezinta doua fete ale aceleiasi monede. Infectia nu poate aparea atat timp cat nu este afectata microbiota vaginala, iar distrugerea echilibrului microbiotei vaginale va duce automat la instalarea unei infectii vaginale.

Lactobacili si viata sexuala
Floral`aise este un supliment cu administrare orala, care poate fi utilizat si de tinere, chiar inainte de inceperea vietii sexuale

Atunci cand scade concentratia de lactobacili si creste cea de microorganisme patogene, apare un dezechilibru al microbiotei vaginale, numit disbioza. Disbioza vaginala se manifesta initial ca un disconfort intim, mergand pana la suparatoarele infectii vaginale, adesea recidivante. Simptomele disbiozei sunt variate, plecand de la roseata, mancarime si senzatie de arsura si ajungand pana la secretii abundente si urat mirositoare. In momentul in care apare disbioza sunt inutile, chiar daunatoare, dusurile vaginale si igiena intima excesiva. Insa, daca nu intervenim la timp, dezechilibrul se accentueaza si avanseaza catre infectiile vaginale, produse de bacterii sau ciuperci. Dar trebuie sa stim cum sa intervenim corect, cu mijloacele adecvate!

Conform statisticilor, 75% dintre femei fac o infectie vaginala cel putin o data in viata. Singura solutie viabila pentru refacerea echilibrului microbiotei vaginale, este administrarea de lactobacili, pe langa antibiotice sau antimicotice, pentru ca majoritatea antibioticelor si antimicoticelor, distrug – pe langa agentii patogeni – si flora benefica, adica lactobacilii.

Si mai trebuie sa stim ca exista o serie de factori care ne predispun la dezechilibre ale florei vaginale, dintre acestia cei mai importanti fiind diabetul, fumatul, menopauza, sarcina, anticonceptionalele sau chimioterapia. Oricare dintre acesti factori ne pot include in grupa pacientelor cu risc de infectii vaginale. Asadar, este recomandat sa luam Floral’aise, supliment alimentar care reface echilibrul microbiotei vaginale si previne aparitia infectiilor vaginale, prin continutul sau de lactobacili LCR Regenerans® – Lactobacillus casei rhamnosus Döderlein – si vitamina A.

Datorita administrarii orale, produsul Floràl’aise este indicat si pentru virgine sau dupa interventii chirurgicale in sfera vaginala, asigurand un confort foarte bun.

Prin urmare, Floral’aise este recomandat atat cand luam antibiotice si antimicotice (cate 2 capsule/zi, timp de 10 zile), cat si atunci cand ne incadram in categoria pacientelor cu risc de infectii vaginale (cate 1 capsula/zi, timp de 20 de zile). Pentru o preventie optima, putem relua administrarea in fiecare luna sau se pot face cure de 2-3 luni.

Lactobacili si sarcina
Floral`aise mentine echilibrul florei vaginale, chiar si in perioadele delicate

1 Comment

Write A Comment

Pin It