“O flora vaginala echilibrata este deosebit de importanta pentru mentinerea sanatatii intime. Vaginul, asemenea intestinului, este colonizat de o multime de bacterii, unele bune, unele rele, altele inofensive. Cand flora vaginala este alcatuita in principal din lactobacili, apararea impotriva infectiilor este asigurata.
Echilibrul fragil al florei vaginale poate fi afectat de o serie de factori cum ar fi obiceiurile sexuale, sperma, menstruația, tratamentele antibiotice sau imunosupresoare, spalaturile intravaginale, igiena necorespunzătoare a zonei intime, lenjeria stramta sau sintetica, stresul, fluctuatiile hormonale etc. Acesti factori pot determina o crestere a pH-ului vaginal si un mediu mai favorabil pentru dezvoltarea infectiilor bacteriene sau fungice.
Floral’aise este un aliat de incredere in profilaxia si managementul infectiilor vaginale, de la adolescenta pana la menopauza. Floral’aise poate fi folosit atat in timpul, cat si dupa tratamentul cu antibiotic.

Pacientele care nu și-au inceput viata sexuala sau pacientele pentru care administrarea ovulelor cu lactobacili este dificila constituie o alta categorie care se poate bucura de beneficiile lactobacililor administrati pe cale orala. Nu interfera cu activitatea sexuala, cu menstruatia, ceea ce constituie un avantaj.
Nu de putine ori intalnim paciente cu flora lactobacilara absenta, la care refacerea filmului protector lactobacilar constituie o provocare. Floral’aise ne poate fi de folos si in aceste situatii. Fiind nevoie de o administrare mai indelungata de lactobacili pentru mentinerea rezultatelor, deseori pacientele sunt mai compliante cu administrarea orala.”

Dr.  Ana-Maria Breban, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, Cluj-Napoca

Write A Comment

Pin It