„Diabetul, indiferent de tipul lui, este caracterizat de o crestere a concentratiei glucozei in sange. Perturbarea dinamicii glucozei in organism induce, printre alte tulburari majore, si perturbari ale microbiomului, in consecinta fiind afectata si capacitatea de aparare a organismului.

Astfel, acumularile excesive de glucoza produc la femei iritatii in zona intima si favorizeaza aparitia diferitelor infectii vaginale, cu o incidenta sporita a candidozei, infectie fungica extrem de neplacuta, din cauza iritatiei, scurgerii vaginale si a mancarimii intense la nivelul vaginului si vulvei. Infectia este produsa de Candida albicans, care este prezenta in mod natural in flora vaginala, dar care – in cazul nivelului crescut de zahar in sange – va suferi o dezvoltare necontrolata. Iar infectiile vaginale sunt, din pacate, extrem de frecvente, ele afectand in Romania peste un milion de femei.

Trebuie stiut ca infectiile vaginale pot produce disconfort sau durere in timpul actului sexual, iar afectarea sistemului nervos local poate produce probleme suplimentare, inclusiv pierderea placerii erotice. Problemele vaginale sunt cauzate de modificarile care apar la nivelul peretelui vaginal si al microbiomului local, manifestate mai ales prin afectarea populatiei de lactobacilli, principalii factori de protectie a zonei intime.

Pentru a preveni si a depasi aceste probleme, in afara de efortul de a tine diabetul sub control, este necesar sa prevenim efectele locale extrem de neplacute, prin intretinerea si refacerea populatiei de lactobacili si prin tonifierea mucoasei vaginale. Si – in acest scop – eu le recomand pacientelor mele Floral’aise, un produs sigur si usor de administrat, care aduce un aport esential de lactobacili si revigoreaza tesutul vaginal datorita continutului de vitamina A.

Cum – din pacate – diabetul este o afectiune, care odata instaurata, ne va afecta toata viata, este necesar ca grija fata de zona intima sa fie si ea una permanenta. Astfel, in cazul acestor paciente recomand o capsula de Floral’aise  pe zi, in cure de 20 de zile la interval de 10 zile de pauza, timp de 3 luni. Iar acest tratament recomand sa fie urmat de minim 2 ori pe an.”

Dr. Elvira Ursatii, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, Competenta in Ecografie Generala.

Noely Medical Center (www.facebook.com/Noely-Medical-Center, www.webclinic.ro/noely-medical).

Write A Comment

Pin It