Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret si este esential sa ne informam si sa fim la curent cu noutatile din domeniu medical, pentru ca astfel putem sa ne mentinem sanatatea. Si, pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, eforturile noastre ar trebui sa se indrepte catre alegerea celor mai bune strategii pentru preventie. Asa stau lucrurile si in privinta sanatatii intime: trebuie sa fim atente la preventie pentru a ne putea bucura de o sanatate optima.

Sanatatea intima si lactobacilii

Sanatatea intima a femeii depinde de flora vaginala, care mai este cunoscuta si sub numele de microbiom vaginal. Flora vaginala este compusa din lactobacili Doderlein, streptococi, candida si alte bacterii care traiesc in simbioza. Daca, din diverse motive, echilibrul florei vaginale este afectat, vor aparea conditiile ca bacteriile patogene sa se dezvolte si sa duca la diverse probleme de sanatate, precum infectiile vaginale.

Lactobacilii din flora vaginala produc acid lactic, care nu lasa bacteriile patogene sa se dezvolte. Daca numarul de lactobacili Doderlein din flora vaginala scade, mediul vaginal se schimba si bacteriile daunatoare se multiplica exagerat, putand duce la aparitia infectiilor vaginale.

De aceea, este important sa avem o flora vaginala sanatoasa si sa prevenim aparitia infectiilor de la nivel genital.

Factori care influenteaza flora vaginala

Asa cum am mentionat, sanatatea intima depinde, in mare masura, de echilibrul florei vaginale. Exista mai multi factori care pot influenta sanatatea intima, printre care se numara modificarile hormonale (din pubertate, sarcina, menopauza), tratamentele cu antibiotice, administrarea anticonceptionalelor si anumite afectiuni (precum diabetul). Dar si igiena intima (precara sau exagerata) sau lenjeria intima nepotrivita (prea stramta si confectionata din materiale sintetice iritante) pot contribui la dezechilibrul florei vaginale.

Nu doar femeile mature se pot confrunta cu probleme de sanatate intima. Si tinerele fete care nu si-au inceput inca viata sexuala pot fi afectate de dezechilibre ale florei vaginale si au nevoie de un sprijin pentru mentinerea sanatatii intime, iar suplimentul alimentar Floral’aise, fiind cu administrare orala, este recomandat si in cazul lor.

Fiind cu administrare orala, suplimentul Floral’aise este indicat si tinerelor fete care nu si-au inceput viata sexuala

Datorita faptului ca este cu administrare orala, suplimentul Floral’aise este recomandat si in multe alte situatii: dupa interventii chirurgicale in zona genitala, dar si atunci cand mobilitatea si flexibilitatea sunt reduse, de exemplu in ultimul trimestru de sarcina sau in timpul lauziei. In aceste situatii, este mult mai usor si mai confortabil de utilizat un supliment alimentar cu administrare orala.

Cand se recomanda suplimentul Floral’aise

Un supliment alimentar pe baza de lactobacili Doderlein si vitamina A, precum Floral’aise, poate ajuta la restabilirea echilibrului florei vaginale si la mentinerea sanatatii si a confortului intim. Acesta se poate administra si in timpul tratamentului cu antibiotice sau antimicotice pentru a reduce riscul de aparitie a dezechilibrelor din flora vaginala, dar si preventiv, pentru mentinerea sanatatii intime.

Vitamina A si lactobacilii actioneaza in sinergie: vitamina A ajuta la repararea mucoasei vaginale afectata de infectiile vaginale (bacteriile patogene care s-au dezvoltat in numar prea mare in vagin pot irita mucoasa vaginala si pot duce la aparitia disconfortului local). Daca mucoasa vaginala este reparata si protejata, lactobacilii pot actiona mult mai eficient, multiplicandu-se si ajutand la restabilirea echilibrului microbiomului vaginal.

Puteti afla mai multe informatii despre rolul lactobacililor pentru sanatatea intima, in emisiunea Ce se intampla, Doctore? din cadrul Stirilor ProTV.

Write A Comment

Pin It