Cu siguranta, fiecare femeie s-a confruntat cel putin o data cu disconfortul vaginal. Cateodata trece rapid, de la sine, dar de multe ori – nu. Si-atunci, trebuie luate masuri urgent! In cazurile simple de perturbare a echilibrului florei locale, poate fi suficienta refacerea acestui echilibru, iar in alte cazuri se impune contracararea directa a factorilor patogeni. Problemele cele mai frecvente sunt date de vaginoza bacteriana si de candidoza vulvo-vaginala. In aceste situatii, Floral’aise si-a dovedit eficacitatea. Acesta este un supliment alimentar indicat atat preventiv, cat si ca adjuvant in tratamentul diferitelor afectiuni, in asociere cu antibiotice sau antimicotice, din adolescenta la menopauza. 

Vaginoza bacteriana (pe scurt, VB), cea mai frecventa infectie vaginala, produsa deseori de Gardnerella vaginalis, afecteaza peste 50% pana la 75% din femeile de peste 15 ani. Ea apare in urma cresterii numarului de bacterii patogene din vagin, care se inmultesc in detrimentul lactobacililor.

Vaginoza bacteriana apare atunci cand lactobacilii nu mai pot pastra echilibrul normal al florei vaginale, aparand o proliferare a bacteriilor daunatoare. Vaginoza bacteriana poate fi inofensiva, dar genereaza disconfort intim, cu un impact negativ major ce poate merge pana la scaderea respectului de sine, aparitia unei nesigurante comportamentale, afectarea relatiilor intime si, in final, chiar a calitatii vietii. Mai grav, din cauza scaderii capacitatii de autoaparare, VB poate facilita aparitia unor afectiuni periculoase, inclusiv a unor boli cu transmitere sexuala.

Flora vaginala si infectiile vaginale estivale
Floral`aise mentine echilibrul florei vaginale

In cazurile simple, este suficienta refacerea microbiotei, dar – in cazuri mai severe – sunt necesare antibioticele. Insa, daca ele nu sunt insotite de produse care sa refaca flora vaginala, precum Floral’aise, dupa scurt timp, vor aparea recidivele ca urmare a absentei posibilitatii de autoaparare.

Pentru a deveni invazive, microorganismele patogene trebuie mai intai sa se lege de celulele vaginului. Aceasta aderare la peretele vaginului le permite sa devina agresive, sa se inmulteasca, sa produca leziuni si sa-si creasca rezistenta la antibiotice. Dar, in mod normal, mucoasa vaginala este protejata de un biofilm de lactobacili care impiedica aderarea bacteriilor patogene. In plus, vaginul este protejat si de aciditatea asigurata de aceiasi lactobacilli. Insa, odata cu instalarea VB, eficacitatea lactobacililor scade in mod drastic lasand camp liber de dezvoltare florei patogene agresive.

Astfel, vaginoza bacteriana afecteaza capacitatea de autoaparare a vaginului, fiind inhibata inainte de toate capacitatea de actiune a lactobacililor, principala arma de aparare a microbiotei vaginale.

Flora vaginala si sarcina
Mai ales in timpul sarcinii, e nevoie de o atentie sporita in privinta sanatatii intime si a echilibrului florei vaginale, altfel putand aparea probleme serioase

O alta afectiune extrem de frecventa este candidoza vulvo-vaginala, cauzata in proportie de 80% de Candida albicans. Aceasta este o ciuperca ce traieste in corpul uman, in forma latenta, dar poate fi oricand activata si se poate manifesta nu doar la nivel vulvo-vaginal, ci inclusiv la nivel bucal sau cutanat.

Principalele deosebiri ale candidozei vulvo-vaginale fata de vaginoza bacteriana, in ceea ce priveste simptomatologia, sunt date de mirosul neplacut ce apare in cazul vaginozei, dar lipseste in cazul candidozei; prezenta durerii si iritatiei la candidoza, dar absenta in cazul vaginozei; scurgerea subtire la VB, dar cu textura branzoasa la candidoza. Dar, trebuie stiut ca, de multe ori, cele doua afectiuni apar simultan, afectarea microbiotei vaginale conducand la proliferarea simultana a ciupercii Candida albicans si a bacteriei Gardnerella vaginalis.

Flora vaginala este esentiala pentru viata sexuala
Te poti bucura cu adevarat de viata la orice varsta, daca stii sa te protejezi, daca stii sa te ingrijesti si sa-ti mentii sanatatea intima!

Tratamentul trebuie recomandat de medicul ginecolog si necesita obligatoriu refacerea microbiotei vaginale. In cazul VB severe, sunt necesare antibiotice, in timp ce candidoza severa va fi tratata cu antimicotice, medicamente care trebuie in mod necesar asociate cu produse care contin lactobacili, capabili sa restabileasca echilibrul normal al microbiotei vaginale.

Deci, din schema de tratament, nu pot lipsi produsele capabile sa restabileasca acest echilibru esential al microbiotei si protectia indispensabila pe care ne-o ofera lactobacilii, iar Floral`aise este un produs creat exact in acest scop, de a mentine echilibrul florei vaginale si a previni disconfortul intim, avand o eficacitate dovedita clinic si o administrare simpla si confortabila, fiind un produs cu administrare orala.

Flora vaginala este esentiala pentru sanatatea intima
Sa previi e mai usor decat sa tratezi! Ai grija de sanatatea ta, adopta o atitudine preventiva, asculta-ti corpul, fii atenta la cele mai mici semne de disconfort si alege suplimentele naturale, cu eficienta dovedita, precum Floral’aise!

Write A Comment

Pin It