Cand ne gandim la infectiile vaginale, le asociem imediat cu simptome precum disconfortul vaginal, roseata, macarimea si aparitia mirosurilor neplacute. Dar infectiile vaginale nu se limiteaza doar la disconfortul care poate aparea la nivel local, ci pot duce la adevarate probleme de sanatate, precum infertilitatea. Pentru a tine infectiile vaginale la distanta, trebuie sa fim atente la factorii care favorizeaza aparitia lor, printre care se numara si tratamentele cu antibiotice. Tratamentele cu antibiotice trebuie insotite de administrarea de lactobacili pentru sustinerea florei vaginale si mentinerea sanatatii intime.
Infectii vaginale – cauze
Un factor important care favorizeaza aparitia infectiilor vaginale este reprezentat de tratamentele cu antibiotice. Flora vaginala sanatoasa contine o concentratie ridicata de lactobacili care sustin sanatatea intima. Tratamentele cu antibiotice sunt recomandate pentru a distruge anumite bacterii patogene care sunt responsabile de infectii, insa, din pacate, antibioticele sunt raspunzatoare si de diminuarea populatiei de bacterii lactice benefice (lactobacili) de la nivelul florei vaginale.
Stresul, lipsa somnului si un sistem imunitar slabit pot afecta si ele echilibrul florei vaginale. Modificarile hormonale care apar, atat in perioada pubertatii, cat si in sarcina, alaptare si, mai ales, la menopauza, influenteaza si ele compozitia microbiomului vaginal si echilibrul acestuia putand favoriza aparitia infectiilor vaginale.
Specialistii au identificat si igiena precara sau exagerata ca factori importanti care favorizeaza aparitia infectiilor vaginale. Daca fetele nu sunt invatate cum sa isi ingrijeasca in mod corect zona intima, aceast lucru poate conduce deseori la aparitia infectiilor vaginale.
Infectii vaginale – preventie si tratament
Tratamentul infectiilor vaginale este stabilit de medic, dupa o analiza a factorilor care au contribuit la aparitia acestor probleme. Pe langa tratamentul medicamentos, medicul specialist va recomanda si administrarea unui supliment pe baza de lactobacili. Prin administrarea lactobacililor se asigura refacerea florei vaginale si mentinerea confortului intim.
Administrarea lactobacilor pe cale orala nu se face doar in timpul tratamentelor cu antibiotice, acestia putand fi administrati si preventiv, in cure de 2-3 luni, pentru a mentine o flora vaginala sanatoasa. Daca flora vaginala este echilibrata, atunci riscul de aparitie al infectiilor vaginale scade.
Existenta suplimentelor alimentare cu lactobacili cu administrare orala este importanta in mod special pentru tinerele care nu si-au inceput inca viata sexuala si care pot suferi de infectii vaginale, iar Floral’aise este un supliment care raspunde si acestei nevoi – de sprijin pentru sanatatea intima a tinerelor fete.
Floral’aise – aliatul sanatatii intime la orice varsta
Floral’aise este un supliment alimentar cu un continut ridicat de lactobacili Doderlein si vitamina A, care ajuta la reechilibrarea florei vaginale si la mentinerea confortului intim.
Fiecare capsula de Floral’aise aduce un aport de lactobacili care ajuta la popularea vaginului cu bacterii lactice benefice care ajuta la mentinerea sanatatatii intime.
Vitamina A este un puternic antioxidant care protejeaza celulele de stresul oxidativ si contribuie la mentinerea sanatatii mucoaselor si, implicit, a mucoasei vaginale.
Asocierea celor doua ingrediente care actioneaza sinergic, lactobacilii Doderlein si vitamina A, contribuie la refacerea echilibrului florei vaginale si ne ajuta sa ne bucuram de un confort intim cat mai mult timp.
Mai multe informatii despre sanatatea intima si despre cum ne poate ajuta Floral’aise sa luptam impotriva infectiilor vaginale, puteti afla din interviul realizat de Cecilia Caragea, cu doamna doctor Cristina Buzgar, medic specialist obstetrica-ginecologie, in emisiunea Arena Sanatatii.