Dincolo de multiplele efecte secundare ale antibioticelor, trebuie sa fim constienti de faptul ca ele ne afecteaza si ansamblul microbiotei, inclusiv pe cea a zonei intime, cu toate consecintele atat de neplacute cu care ne confruntam mult prea adesea. Iar remediul este simplu. Nu luam niciodata un antibiotic fara a lua si Floral’aise!
Utilizarea excesiva a antibioticelor ridica astazi nenumarate probleme. Deja de decenii ne confruntam cu dezvoltarea unei rezistente crescute a bacteriilor patogene fata de noi si noi clase de antibiotice, aparand o adevarata cursa contra cronometru pentru dezvoltarea de noi antibiotice. De la durerile dentare la usoare probleme respiratorii sau diverse infectii, ne-am invatat sa apelam singuri la antibiotice de spectru larg, care ar trebui sa distruga cat mai multe bacterii. Si, indiferent ca sunt prescrise sau nu de catre medic, ele nu omoara doar bacteriile patogene, ci in egala masura si bacteriile benefice, ce alcatuiesc microbiota noastra. Si odata cu afectarea microbiotei, deschidem portile pentru infectarea noastra cu cele mai felurite si mai agresive bacterii, virusi sau fungi. Si nu are importanta ce infectie am vrut sa combatem, una dentara, renala, pulmonara sau… o rana infectata, antibioticele la care apelam pot afecta intreaga noastra microbiota, deci inclusiv pe cea vaginala.
Daca in ultimul timp multi dintre noi au inceput sa inteleaga faptul ca administrarea antibioticelor trebuie insotita de probiotice specifice pentru refacerea microbiotei digestive, va trebui sa invatam ca in egala masura noi, femeile, trebuie sa apelam si la probioticele necesare protejarii microbiotei vaginale. In cazul perturbarii acesteia, pe langa starile de disconfort local, care nu vor intarzia sa apara, ne confruntam, de multe ori chiar inainte de instalarea acestuia, cu riscul contractarii celor mai diverse si grave infectii vaginale. Iar aceasta pentru ca microbiota vaginala sanatoasa reprezinta o bariera de protectie capabila sa blocheze in mare masura riscul unor infectii. Iata de ce avem neaparat nevoie de Floral’aise.
Nu ar trebui sa apelam niciodata la nici un fel de antibiotic fara sa luam si Floral’aise. Dar Floral’aise trebuie administrat o perioda de timp si dupa incetarea tratamentului cu antibiotic, pentru a fi siguri de refacerea vitalitatii microbiotei vaginale. In acelasi timp, Floral’aise ar trebui administrat periodic pentru ca microbiota poate fi slabita si de raceli, o igiena locala insuficienta sau prea agresiva, de unele perturbari hormonale sau alti factori de natura sa afecteze echilibrul local. Iar o microbiota vaginala slabita inseamna un risc major in instalarea unor afectiuni neplacute sau chiar foarte grave. De aceea, Floral’aise reprezinta principalul nostru aliat.