Candidoza este o afectiune extrem de frecventa produsa de ciuperca Candida albicans. Conform statisticilor este o afectiune cu care se confrunta, la un moment dat in decursul vietii, 3 din 4 femei.

Aparitia candidozei este favorizata de o imunitate scazuta, de administrarea tratamentelor cu antibiotice, de anumite modificari hormonale din timpul sarcinii, de tulburari endocrine, mai ales in cazul problemelor cu tiroida, a diabetului zaharat sau a bolilor neoplazice. In general, perturbarea florei saprofite – responsabila cu mentinerea echilibrului ciupercii in organism – poate conduce la instalarea candidozei care se manifesta, mai ales, prin disconfort si durere in timpul actului sexual, modificarea secretiilor vaginale, roseata, inflamarea zonei genitale externe, usturime la urinare, arsuri si mancarimi in zona vaginului.

Candidoza severa se trateaza cu antimicotice prescrise de medicul ginecolog, dar – pentru a se obtine rezultate optime – la acest tratament cu antimicotice este necesara asocierea unui produs care contine lactobacili, evitandu-se astfel riscul de recidiva.

Bacteriile bune din flora vaginala au rolul de a mentine echilibrul si de a tine sub control proliferarea acestor ciuperci, insa, atunci cand exista dezechilibre, bacteriile bune din flora vaginala nu mai reusesc sa faca acest lucru, si aceasta ciuperca Candida albicans reuseste sa prolifereze si sa se inmulteasca exagerat ducand la aceasta afectiune.

Pentru sustinerea florei vaginale si pentru mentinerea sanatatii intime, mai ales cand se iau medicamente pentru a trata diferite asemenea afectiuni, este recomandat ca un bun suport pentru refacerea florei vaginale produsul Floral`aise.

Write A Comment

Pin It