Se apropie sezonul estival si, bineinteles, speram cu totii sa scapam de restrictiile impuse de aceasta pandemie de Covid-19 si sa ne bucuram de soare si de mare! Ne este dor de litoralul romanesc, precum si de diversele statiuni exotice, de plajele insorite, scaldate de valurile inspumate ale marii, dar si de minunatele piscine ale hotelurilor in care ne pregatim sa ne cazam. Trebuie insa sa fim atente pentru ca, in afara de riscul insolatiilor, al arsurilor solare si al problemelor digestive cu care ne putem confrunta atunci cand mergem in vacanta, ne pandesc si pericole mai neplacute, precum afectiunile ginecologice.

Trebuie sa nu uitam ca noi, femeile, suntem mai sensibile si avem nevoie de o ingrijire mai speciala. Evident, atunci cand sunt prezente dezechilibre hormonale, ovare polichistice, fibroame uterine sau diferite alte afectiuni urogenitale, dar – in egala masura – si o stare de stres sau surmenaj excesiv, este si mai mult necesara o atentie sporita! Pentru a evita iritatiile si infectiile zonei intime este esential sa acordam o atentie sporita microbiomului vaginal, de care depinde in mod esential sanatatea noastra intima si – implicit – sansa de a ne bucura de o vacanta reusita.

Infectiile vaginale si sezonul estival
Cum sa te protejezi de infectiile vaginale, vara

Inainte de toate, trebuie sa avem in vedere ca o mare parte din lenjeria intima, precum si costumele de baie, sunt realizate din fibre sintetice, un adevarat pericol pentru sanatatea zonei intime. In plus, de multe ori, neglijam sa schimbam costumul ud de baie, ceea ce poate sa sporeasca riscurile pentru noi. Nisipul fierbine, pe care ne place sa stam si sa ne bucuram de razele fierbinti ale soarelui, reprezinta si el un rezervor de agenti patogeni potential periculosi. Un alt factor de risc il reprezinta clorul cu care sunt dezinfectate, de obicei, piscinele. Daca acesta este introdus intr-o cantitate prea mica, in urma evaporarii concentratia lui va scadea si nu va mai asigura protectia necesara. Daca se gaseste intr-o concentratie prea mare, poate produce iritatii nu doar la nivelul pielii, ochiilor si nasului, ci si al zonei urogenitale, cu consecinte suficient de neplacute incat sa ne compromita vacanta! Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie sa-l facem cand iesim din apa este un dus, iar apoi sa schimbam costumul de baie cu care am fost in piscina si sa nu il mai imbracam pana nu il spalam. Dar – in egala masura – trebuie sa avem mare grija ce produse pentru igiena intima folosim in vacanta si sa ne hidratam corespunzator.

Dincolo de agentii patogeni care pot fi prezenti in piscine, adesea apa are un pH neprietenos cu zona intima. Nu trebuie sa uitam nici ca zona genitala, in masura in care microbiomul vaginal este afectat, va fi o tinta sigura pentru agentii patogeni, si astfel putem dezvolta vaginoze bacteriane sau candidoza vaginala de care, de multe ori, este greu sa mai scapam.

Si, asa cum se spune mereu, dar probabil inca nu suficient de des, este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. De aceea, cel mai important este sa ne intarim microbiomul vaginal, pentru a nu ajunge sa ne stricam vacanta! In plus, infectiile vaginale au o rata de recidiva mare, astfel ca urmarile le putem resimti pe termen lung.

Consolidarea florei vaginale se poate face foarte simplu! Este suficient sa luam cate o capsula de Floral’aise pe zi, timp de 20 de zile/luna, urmate de 10 zile de pauza. Se recomanda o cura de 3 luni. Asadar, puteti incepe sa luati Floral’aise inca dinainte de a pleca in vacanta!

Lactobacilii din Floral’aise au rol protector pentru flora vaginala, prin efectul de bariera – formeaza un biofilm la suprafata mucoasei vaginale care limiteaza aderarea microorganismelor patogene responsabile de infectiile urogenitale (Candida albicans, Escherichia coli, Gardnerella vaginalis). In plus, prin productia de acid lactic, ajuta la mentinerea unui pH acid – intre 3,8 si 4,5 – cu efect bacteriostatic si, de asemenea, stimuleaza apararea imuna locala. Pe langa lactobacili, Floral’aise contine si vitamina A, responsabila cu troficitatea, elasticitatea si integritatea mucoasei vaginale.

Pentru a va bucura cu adevarat de vacanta si pentru a pastra din vacanta doar amintirile placute, nu uitati de produsul nostru Floral’aise, care mentine echilibrul florei vaginale si previne disconfortul intim! 

Write A Comment

Pin It