Lactobacilii au o importanta deosebita in mentinerea sanatatii urogenitale – au un rol protector prin efectul de bariera – formand un biofilm la suprafata mucoasei vaginale care limiteaza aderarea microorganismelor patogene responsabile de infectiile urogenitale (Candida albicans, E. Coli, Gardnerella Vaginalis). Prin productia de acid lactic ajuta la mentinerea unui pH acid (3.8 – 4.5) cu efect bacteriostatic, iar prin productia de peroxid de hidrogen contribuie la inhibarea microorganismelor anaerobe. Prin toate aceste mecanisme, Floral’aise stimuleaza apararea locala.

Dat fiind ca infectia cu HPV (Papiloma Virus Uman) – virus cu transmisie sexuala – afecteaza 70-80% din femeile active sexual, iar unul dintre principalii factori de risc ai acestei infectii responsabile de cancerul genital la femeie (col uterin, vagin, vulva, peste 90% din cazuri) este imunitatea locala scazuta, iar aceasta infectie cu HPV cu risc oncogenic crescut nu are un tratament specific, am administrat Floral’aise oral, asociat cu un imuno-stimulator local, la majoritatea pacientelor cu infectii cu HPV cu risc oncogenic, timp indelungat (6 luni și mai mult).

Dupa 6 luni de tratament combinat, cu imunostimulatori administrati vaginal, tratamente specifice pentru infectiile genitale vaginale, asociate cu 1 capsula de Floral’aise timp de 20 zile/luna, am observat negativarea testelor PCR pentru HPV cu risc crescut oncogenic intr-o proportie mult mai mare decat in absenta acestuia.

De asemenea, clinic, pacientele relateaza ca se simt mult mai bine: nu mai prezinta scurgeri vaginale patologice, viata lor intima este mai confortabila, psihic sunt mai optimiste ca se vor vindeca si de infectia cu HPV mai repede.

Efectul benefic pe infectiile cu Gardnerella Vaginalis, Trichomonas V. sau Candida albicans, creaza un echilibru al florei vaginale, care – impreuna cu stimularea imunitatii locale de catre Floral’aise – pot duce la un clearence mai rapid al infectiei cu HPV cu risc crescut oncogenic.

In plus, am constatat o cicatrizare mai rapida dupa interventiile chirurgicale pe colul uterin sau vagin (conizatii, vaporizari cu laser) pentru leziuni precanceroase date de HPV.

In acelasi timp, prin continutul de vitamina A din compozitia sa, Floral’aise ajuta la mentinerea troficitatii si integritatii mucoasei vaginale si cervicale, factor important în apararea impotriva infectiei cu HPV.

Este important faptul ca poate fi administrat la orice varsta, de la adolescenta pana la menopauza. Se poate administra atat in sarcina, cat si perioada de alaptare, cand imunitatea femeii este mai precara, iar modificarile hormonale caracteristice acestei perioade pot afecta echilibrul florei vaginale.”

Dr. Virginia Tarlea, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale

Write A Comment

Pin It