Cum ne vad ceilalti este extrem de important pentru succesul nostru, dar si pentru increderea in noi insine. Insa cum ne vad ceilalti nu depinde doar de factorii estetici, de proportiile corpului nostru sau de cum ne imbracam, si nici nu se reduce la educatia noastra sau la modul in care stim sa ne comportam in societate. Cum ne vad ceilalti depinde, inainte de toate, de cum ne simtim noi in pielea noastra, de confortul nostru interior, inclusiv al zonei intime, de care trebuie sa stim sa avem grija in permanenta.

Echilibrul interior se vede si la exterior

Cum ne vad ceilalti depinde de increderea pe care o transmitem, de charisma noastra, de energiile pozitive ce iradiaza din interiorul nostru. Astfel, de starea noastra interioara depinde ceea ce se vede la exterior – expresia fetei, privirea, atitudinea corporala, spontaneitatea, siguranta de sine, optimismul etc, altfel spus, ansamblul de elemente inefabile care contribuie la imaginea pe care ceilalti si-o fac despre noi.

In egala masura, de starea noastra interioara depinde si capacitatea noastra de a depasi orice agresiuni externe, inclusiv frecventele agresiuni alimentare sau microbiene care ne pot afecta starea de sanatate.

Iar acest echilibru interior, atat de important, depinde intr-o masura covarsitoare de starea noastra de sanatate, care poate sa fie afectata de orice dezechilibru al zonei intime, al florei vaginale.

Echilibrul zonei intime este extrem de sensibil. De aceea, merita sa intelegem ce il poate afecta si cum sa il protejam in mod eficient. Iar, in acest sens, un bun aliat ne este suplimentul alimentar Floral’aise.  

Flora vaginala este importanta la orice varsta
Echilibrul si starea noastra generala pot fi afectate de orice disconfort din zona intima, de aceea trebuie sa fim foarte atente la sanatatea intima, iar pentru aceasta Floral’aise este principalul nostru aliat!

De multe ori, sa fii TU insati este greu de realizat, mai ales in acele momente si situatii in care te simti mai sensibila, mai vulnerabila, mai fragila si ai nevoie sa-ti oferi o ingrijire speciala!

Sarcina si menopauza sunt asociate cu un dezechilibru hormonal care are un important impact asupra zonei intime. Echilibrul zonei intime este afectat si cand iei anticonceptionale, cand te confrunti cu unele afectiuni, precum diabetul, cand iei aparent banalele antibiotice sau antimicotice, cand utilizezi anumite dispozitive intrauterine sau cand faci chimioterapie. Periculoasa este si igiena intima excesiva, pentru ca antisepticele sau spalaturile vaginale pot afecta grav echilibrul microflorei vaginale si pot duce cu usurinta la un disconfort major, la un dezechilibru in privinta florei vaginale, dezechilibru care ne afecteaza imunitatea si poate deschide calea spre cele mai diverse complicatii.

Acest dezechilibru se numeste disbioza si se manifesta prin afectarea florei benefice, formata in special din lactobacili, care reprezinta principala arma de aparare locala. Afectarea florei benefice deschide calea pentru proliferarea microorganismelor patogene. Si, ca urmare, se instaureaza disconfortul intim, resimtit sub diverse forme – senzatie de mancarime, de arsura, roseata si secretii abundente si urat mirositoare. Acest disconfort ne va afecta libertatea de miscare, starea de spirit si increderea in noi.

Grav este faptul ca, de cele mai multe ori, in astfel de situatii, apelam la o igiena intima mai agresiva si luam antibiotice, fara a putea evalua consecintele acestor actiuni. Chiar daca pe moment avem impresia ca problema se rezolva, aceasta va reveni, din pacate, mai agresiva, cu simptome si mai neplacute. De ce? Este simplu! Pentru ca antibioticele nu actioneaza selectiv in ceea ce priveste compozitia microbiotei zonei intime, afectand si flora protectoare. Imediat ce sistam antibioticele, agentii patogeni pot prolifera din nou, liberi, in absenta unui sistem propriu de aparare pe care tocmai l-am distrus. Iar acest sistem de aparare este reprezentat mai ales de lactobacilli!

Daca afectarea florei protectoare este minora, disbioza ar trebui sa fie tranzitorie, iar microbiota sa-si revina treptat, datorita capacitatii ei de refacere, cunoscuta sub numele de rezilienta. Insa, din pacate, uneori se produc dezechilibre mult prea puternice pentru ca flora sa-si poata reveni de la sine.

In aceste situatii, un bun aliat, menit sa ne ajute in repararea sistemului nostru de aparare, in refacerea florei benefice si asigurarea necesarului de lactobacilli protectori, este Floral’aise.

Usor de administrat si cu efecte de durata, Floral’aise trebuie sa fie totdeauna la indemana noastra. El este aliatul nostru pentru a ne putea bucura de o stare reala de confort intim si… de incredere in noi! Floral`aise a fost creat pentru a ne asigura echilibrul interior care se vede si la exterior.

Sanatatea se bazeaza pe echilibrul florei noastre naturale

Putini dintre noi suntem constienti de faptul ca sanatatea noastra si, uneori, chiar viata noastra depind de echilibrul unui ansamblu de microorganisme. Aceste microorganisme le gasim peste tot: pe piele, pe mucoase si in interiorul propriului nostru organism. Fara ele nu am putea trai, am fi agresati de flora patogena care ne-ar distruge. Multe dintre aceste microorganisme sunt esentiale chiar pentru realizarea unor procese vitale, precum digestia.

La nivel vaginal, bacteriile benefice Lactobacillus produc acid lactic care ajuta la mentinerea unui pH acid – intre 3,8 si 4,5 – care nu permite dezvoltarea microorganismelor patogene, responsabile de infectiile vaginale.

Flora vaginala sanatoasa este importanta la orice varsta
Este esential sa intelegem rolul bacteriilor bune, cum ne pot ajuta acestea si cum putem sa ne mentinem echilibrul microbiotei, in special al florei vaginale

Pe masura ce intelegem mai bine toate aceste mecanisme, ne dam seama mult mai clar ca aceste microorganisme sunt esentiale pentru sanatatea noastra, ca trebuie sa existe un echilibru intre bacteriile “bune” si cele “rele”, intre cele esentiale bunei functionari a organismului nostru si cele care ne pot provoca anumite afectiuni, daca nu sunt tinute sub control si prolifereaza peste masura. De aceea este bine sa ne familiarizam cu termeni precum microbiota si disbioza, care au intrat deja in vocabularul uzual si care sunt termeni care se refera la ansambulul acestor microorganisme din corpul nostru (microbiota) si la dezechilibrul in care se pot gasi acestea (disbioza).

Microbiota sau microbiomul reprezinta un ecosistem dinamic care se autoregleaza continuu. Trebuie sa fim constienti de faptul ca microbiota este diferita, de la o persoana la alta si se modifica de-a lungul vietii. Starea de sanatate nu este caracterizata de o compozitie standard, ci de o functionare normala. Dar sunt anumite elemente esentiale fara de care functionarea normala nu este posibila.

Un astfel de exemplu il reprezinta pentru flora vaginala lactobacilii. Flora vaginala sufera schimbari semnificative de-a lungul vietii, din copilarie la trecerea spre perioada fertila, sarcina si, in fine, menopauza. In acelasi timp, microbiota vaginala este diferita de la o femeie la alta, dar depinde si de anumiti factori etnici. Dar ceea ce trebuie avut in vedere este, inainte de toate, faptul ca la nivelul microbiotei vaginale rolul principal il joaca lactobacilii, prezenti intr-o proportie de 95%. Astfel, concentratia normala de lactobacili este de 107 pe mililitrul de secretie vaginala.

Atunci cand este afectat echilibrul microbiotei, isi fac aparitia diverse afectiuni. In functie de zona in care apare dezechilibrul, putem sa fim afectati de tulburari gastro-intestinale sau, in cazul femeilor, de infectii vaginale, dar si de un intreg ansamblu de boli infectioase, metabolice, imune sau neurologice, care isi au toate originea in dezechilibrul acestui ecosistem si care isi pot face aparitia de fiecare data cand echilibrul microbiotei este afectat si se instaleaza asa-numita disbioza.

Trebuie, in acelasi timp, sa fim constienti de faptul ca microbiota prezenta la nivelul unui organ nu este complet straina de procesele ce au loc la nivelul altui organ. Astfel, elemente ale microbiomului intestinal, de exemplu, pot popula zona rectala si de aici pot migra integrandu-se in microbiota vaginala, cu efecte benefice sau daunatoare.

Toate acestea sunt doar cateva elemente care subliniaza importanta mentinerii echilibrului microbiotei si in mod particular importanta mentinerii echilibrului florei vaginale, pentru care a fost creat produsul Floral’aise, sigur si usor de administrat pe cale orala!

Write A Comment

Pin It