Cu totii ne dorim sa ne bucuram de o sanatate optima, de energie si vitalitate si sta in puterea noastra sa facem cele mai bune alegeri pentru a ne mentine starea de bine.

Iar noi, femeile, trebuie sa tinem cont si de faptul ca, de-a lungul vietii, suferim o serie de transformari hormonale, aduse de sarcina, alaptare sau menopauza. Aceste modificari hormonale ne influenteaza sanatatea sistemului genital si, bineinteles, starea de sanatate generala.

Sanatatea intima si infectiile vaginale

Cand vorbim despre sanatatea intima, ne gandim, de obicei, la infectiile vaginale care debuteaza cu disconfort local, inflamatie, prurit, roseata si mirosuri neplacute. Acestea apar atunci cand flora vaginala este dezechilibrata, ea avand rolul de a proteja mucoasa vaginala si de a nu permite dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Flora vaginala contine lactobacili care ajuta la mentinerea unui pH vaginal adecvat care impiedica proliferarea bacteriilor patogene.

Daca acest pH-vaginal este modificat, din diverse cauze, printre care se numara si cele hormonale, pot aparea dezechilibre in flora vaginala si chiar infectii vaginale. Produsele de igiena intima care contin parfum sau substante iritante, precum sapunurile, gelurile de dus, lotiunile, pot contribui la dezechilibrul pH-ului vaginal si ajung sa afecteze sanatatea intima.

Igiena intima, daca este deficitara sau exagerata, poate produce dezechilibre la nivelul florei vaginale

In plus, administrarea de antibiotice afecteaza in mod direct populatia de lactobacili de la nivelul sistemului genital. Antibioticele au rolul de a distruge bacteriile raspunzatoare de aparitia infectiilor, dar, in acest proces, ele ajung sa distruga si lactobacilii. In conditiile in care numarul de lactobacili scade, creste numarul de bacterii patogene, care pot duce la infectii vaginale.

Daca ne confruntam cu disconfort intim sau infectii vaginale, este de dorit sa analizam factorii care au dus la aparitia acestor simptome si sa luam masuri pentru a remedia aceste probleme.  

Strategii de prevenire a infectiilor vaginale

Specialistii ne sfatuiesc sa adoptam o atitudine preventiva si sa incercam sa mentinem echilibrul florei vaginale, atat printr-o igiena intima realizata cu produse adecvate, cat si prin administrarea de lactobacili. Putem alege produse de curatare intima cu formule blande, fara parfum, care hidrateaza si protejeaza mucoasa vaginala si care contribuie la mentinerea pH-ului local normal.

Iar in privinta suplimentarii cu lactobacili putem alege un supliment alimentar pe baza de lactobacili Doderlein, iar Floral’aise este un asemenea supliment alimentar, care, fiind cu administrare orala, este si preferat de femei care il considera usor si confortabil de folosit.

Tratamentul cu antibiotice poate produce dezechilibre la nivelul florei vaginale

Acest lucru este cu atat mai important in cazul tratamentului cu antibiotice care afecteaza flora digestiva si, implicit si flora vaginala. Administrarea orala a lactobacililor se poate face si daca nu urmam un tratament cu antibiotice, pentru a mentine echilibrul florei vaginale, deoarece are efect benefic asupra intregii flore digestive si a celei de la nivelul sistemului genital.

In cazul tinerelor fete care nu si-au inceput inca viata sexuala administrarea unui supliment alimentar cu lactobacili este o masura eficienta de restabilire a confortului intim si a echilibrului florei vaginale.

Floral’aise – pentru o buna sanatate intima

Floral’aise este un supliment alimentar care contine lactobacili Doderlein si vitamina A, care contribuie la mentinerea sanatatii intime. Prin continutul de lactobacili, Floral’aise ajuta la echilibrarea florei vaginale, iar prin aportul de vitamina A ajuta la mentinerea elasticitatii si sanatatii mucoaselor si tegumentelor.

Vitamina A este benefica si in cazul femeilor care se confrunta cu uscaciune sau atrofie vaginala, in special a femeilor aflate la menopauza, iar asocierea acesteia cu lacobacilii creste eficienta produsului Floral’aise. Capsulele de Floral’aise sunt realizate printr-o tehnologie speciala care permite absorbtia eficienta a lactobacililor in organism, acestia nefiind afectati de sucul gastric.

Mai multe informatii despre sanatatea intima si despre cum ne poate ajuta Floral’aise sa tinem infectiile vaginale la distanta puteti afla din emisiunea Arena Sanatatii in care Cecilia Caragea a avut-o invitata pe doamna dr. Daniela Manac, medic specialist obstetrica-ginecologie Hyperclinica MedLife Favorit

Write A Comment

Pin It