Menopauza si premenopauza reprezinta perioade firesti din viata oricarei femei, fiind caracterizate inainte de toate de o reducere treptata a productiei de estrogen si progesteron cu multiple implicatii asupra intregului organism. Iata cateva recomandari pentru femeile la menopauza si cum le poate fi de ajutor Floral’aise.
In primul rand, in aceasta perioada, apare un ansamblu de modificari la nivelul mucoasei vaginale. Aceasta se atrofiaza, este redusa productia de lubrifianti si este afectat gradul normal de umiditate. Peretii vaginali devin mai subtiri si mai putin elastici, instalandu-se o uscaciune si un deficit de nutrienti necesari unei microbiote sanatoase. Ph-ul vaginal devine mai putin acid si vitalitatea lactobacililor are de suferit, numarul acestora scazand intr-un ritm periculos.
Degradarea microbiotei vaginale, cresterea valorii Ph-ului, scaderea numarului de lactobacilli scade capacitatea de aparare locala, ceea ce favorizeaza dezvoltarea microorganismelor patogene si aparitia unui intreg ansamblu de infectii, inclusiv a tractului urinar, insotite de instalarea unui disconfort major: usturimi, mancarimi, secretii si miros neplacut. Neplacutele infectii pot avea insa si consecinte mult mai grave.
Pentru a preveni toate aceste neplaceri trebuie sa intervenim din timp pentru a pastra o microbiota activa si sanatoasa. Iar preventia este cea mai eficace si ne scuteste de diversele experiente neplacute. Pentru aceasta un aliat de nadejde este Floral’aise, care – prin aportul de lactobacili – reface microbiota si-i reda deplinatatea capacitatii de a ne apara de proliferarea microorganismelor patogene, iar – prin aportul de vitamina A – elimina disconfortul produs de atrofierea mucoasei peretelui vaginal.
Pentru beneficii de lunga durata este recomandata o capsula pe zi timp de 20 de zile, apoi o pauza de 10 zile. Este indicata repetarea acestei scheme de administrare a acestui supliment oral timp de 3 luni, cat dureaza o cura completa cu Floral’aise.