Diabetul reprezinta o afectiune extrem de periculoasa, pentru ca poate trece neobservata pentru o lunga perioada de timp, dar ne predispune la riscuri severe. In Romania, cazurile diagnosticate si inregistrate de diabet reprezinta 10% din populatie, dar incidenta totala este cu siguranta mult mai mare.

Indiferent ca vorbim de diabetul de tip 1, care este cauzat de productia diminuata de insulina de catre pancreas, sau de diabetul de tip 2, cand celulele nu recunosc insulina – care are rolul de a comanda absorbtia celulara a glucozei, diabetul este caracterizat de o crestere a concentratiei glucozei in sange.

Perturbarea dinamicii glucozei in organism afecteaza vasele de sange la nivelul tuturor organelor, produce tulburari la nivelul intregului metabolism, dar induce si tulburari majore in dinamica microbiomului, in consecinta fiind afectata si capacitatea de aparare a organismului. Astfel, in cazul diabetului, infectiile cutanate – cele de la nivelul gingiilor sau cele vaginale sunt mult mai frecvente.

Acumularile excesive de glucoza produc la barbati iritatii la nivelul uretrei, in timp ce la femei produc in special iritatii in zona intima si favorizeaza aparitia diferitelor infectii vaginale cu o incidenta sporita a candidozei, infectie fungica extrem de neplacuta din cauza iritatiei, scurgerii vaginale si a mancarimii intense de la nivelul vaginului si vulvei, infectie produsa de Candida albicans, care este prezenta in mod natural in flora vaginala, dar care in cazul nivelului crescut de zahar in sange va suferi o dezvoltare necontrolata. Iar infectiile vaginale sunt – din pacate – extrem de frecvente, ele afectand in Romania peste un milion de femei.

Floral’aise ajuta la restabilirea echilibrului microbiomului vaginal si in cazul femeilor care se confrunta cu diabetul

De asemenea, trebuie stiut ca infectia vaginala cunoscuta sub numele de vaginita, poate produce disconfort sau durere in timpul actului sexual, iar afectarea sistemului nervos local poate produce probleme suplimentare, inclusiv pierderea placerii erotice.

Problemele vaginale se datoreaza mai ales modificarilor care apar la nivelul peretelui vaginal si a microbiomului local, manifestate prin afectarea populatiei de lactobacili, principalii factori de protectie a zonei intime.

Pentru a preveni si a depasi aceste probleme, pe langa efortul de a tine diabetul sub control, este necesar sa prevenim eventualele efecte locale extrem de deranjante, prin intretinerea si refacerea populatiei de lactobacili si prin tonifierea mucoasei vaginale. Si, in acest scop, putem apela cu incredere la Floral’aise, un produs sigur si usor de administrat, care ne aduce un aport esential de lactobacili si revigoreaza tesutul vaginal datorita continutului de vitamina A.

Cum, din pacate, diabetul este o afectiune, care odata instaurata, ne va afecta toata viata, este necesar ca grija fata de zona intima sa fie si ea una permanenta. Astfel, sunt recomandate cure periodice cu Floral’aise, timp de 20 de zile se ia o capsula pe zi, apoi se face o pauza de 10 zile, apoi se repeta inca 2 luni. Asadar, Floral’aise este recomandat si femeilor care sufera de diabet, pentru mentinerea sanatatii intime! Aveti grija de voi si nu uitati ca echilibrul interior se vede si la exterior!

Write A Comment

Pin It