Pentru a va oferi informatiile de care aveti nevoie pentru o buna sanatate intima am stat de vorba cu doamna doctor Daniela Manac, medic specialist obstetrica-ginecologie, din cadrul Hiperclinicii MedLife Favorit, despre probleme pe care le pot intampina femeile la trecerea la menopauza. Iata cateva consideratii ale doamnei doctor Daniela Manac.

„Exista doua categorii mai speciale de paciente: prima categorie o constituie pacientele de varsta mica, fetitele de pana in 10-12 ani care sunt virgine si atunci le putem administra pe cale orala lactobacili sau sa avem la indemana un remediu prin care sa le ajutam in reechilibrarea florei. A doua categorie pacientele care sunt la menopauza, care au nevoie de mai multe substante, printre care se regaseste si vitamina A, care ofera un pic de elasticitate si ajuta zona intima sa se refaca astfel incat pacienta sa prezinte un confort. Exista paciente, de exemplu cu atrofie vaginala destul de importanta, in care exista un disconfort mare si, in momentul in care incerc sa efectuez consultul ginecologic, nici acesta nu se poate realiza. Si-atunci putem actiona pe cale orala cu probiotice si cu vitamina A, astfel incat sa suplizam zona si pacienta sa poata veni la consult, sa i se poata efectua consultul.

Atrofia vaginala pune probleme in momentul in care se vrea recoltarea testului Babes-Papanicolau si vizualizarea colului si a vaginului, pentru ca in cadrul consultului si al examenului cu valve, se vizualizeaza in primul rand colul… Sunt anumite lucruri pe care le urmarim. Si-atunci daca zona nu este pregatita inainte, acesta nu se poate efectua si nu putem preleva o proba pe care sa ne bazam. Putem actiona inainte cu un supliment astfel incat zona sa fie relaxata. Putem face o cura de 14-20 de zile pana pacienta vine la control. Avand in vedere ca nu are menstruatie, poate incepe oricand inainte de a veni la control.

Floral’aise ajuta la mentinerea sanatatii intime si la menopauza

Trecerea se face treptat, pana la urma nu va exista o intrerupere brusca la nivelul hormonilor. Pentru ca hormonii sunt cei care ne dau modificarile locale si inclusiv cele generale. Dar atat timp cat nivelul de hormoni se reduce pe toata perioada de dupa menopauza, nu va exista o imbunatatire a calitatii vietii, maxim se poate mentine la un anumit nivel de stagnare. Dar, de obicei, se inrautateste… Femeile au impresia ca daca au intrat la menopauza nu mai trebuie sa mearga la ginecolog, ceea ce este gresit, pentru ca se face in continuare consultul ginecologic anual si testul Babes-Papanicolau! Recomand ca metoda de preventie a tuturor afectiunilor pe care le avem sub forma de screening – testul Babes-Papanicolau, mamografia si ecografia transvaginala pentru a vedea cum arata endometrul – acea parte din uter care la menstruatie se elimina. Si in urma discutiei cu pacienta, daca aceasta are modificari de menopauza (bufeuri, iritabilitate, insomnie), daca are modificari la osteodensitometrie, daca este o candidata buna, i se recomanda tratamentul de substitutie hormonala plus un tratament local sau un remediu pe cale orala sub forma de probiotice de tipul Floral`aise.  In menopauza, in continuare se recomanda consultul ginecologic anual, mamografia, testul Babes-Papanicolau, cat si osteodensitometria. In urma discutiei cu pacienta si a investigatiilor pe care le urmarim, acesteia cel mai probabil i se va recomanda un remediu sub forma de capsule orale sau sub forma de ovule cu lactobacili sau chiar hormoni intr-o doza destul de mica. Daca ginecologul considera necesar, se poate suplimenta si terapia de substitutie hormonala.

Exista pe piata un produs Floral`aise care ne ajuta din punct de vedere al cantitatii si al prezentei lactobacililor astfel incat ajuta repopularea microbiotei vaginale, dar contine si vitamina A care ajuta la tonicitatea mucoasei vaginale. Acestea pot fi administrate cu 14-20 de zile inainte de recoltarea testului Babes-Papanicolau si efectuarii consultului ginecologic.”

Write A Comment

Pin It