Vitaminele si mineralele au un rol important in mentinerea unei stari optime de sanatate, de aceea este important sa ne asiguram, din alimentatia de zi cu zi, un aport suficient din acesti nutrienti, mai ales din cei pe care organismul nostru nu ii poate sintetiza.

Printre vitaminele care joaca un rol esential pentru sanatatea noastra se numara si vitamina A, ea fiind asociata atat cu buna functionare a sistemului imunitar, cu o vedere optima, dar si cu sanatatea si frumusetea pielii.

Organismul nostru nu poate produce vitamina A, de aceea, pentru a avea un aport optim din acest nutrient, este important sa introducem in dieta zilnica alimente bogate in vitamina A.

Vitamina A – surse alimentare

Vitamina A este esentiala pentru organismul nostru, deficitul sau carenta din acest nutrient putand duce la o serie de probleme de sanatate, de la pierderea poftei de mancare, anemie, diminuarea acuitatii vizuale la intuneric si sensibilitatea crescuta la infectii respiratorii, pana la afectiuni dermatologice. Pentru a preintampina aparitia deficitului de vitamina A avem la dispozitie o gama larga de alimente bogate in acest nutrient.

Vitamina A se gaseste intr-un numar mare de produse animale cum ar fi: uleiul de ficat de cod, macroul, heringul, ansoa, ficatul de vita, ouale, lactatele nedegresate precum laptele, smantana, untul, branza.

Sursele vegetale de vitamina A sunt reprezentate de legume si fructe in stare proaspata, precum: morcovul, spanacul, patrunjelul proaspat, broccoli, rosiile, castravetii, mango, prunele, portocalele.

Pentru o sanatate optima, trebuie sa consumati alimente bogate in vitamina A

Vitamina A – beneficii pentru piele, mucoase si tesuturi

Cele mai cunoscute beneficii ale vitaminei A sunt asupra vederii si pielii, vitamina A imbunatatind vederea nocturna si distingerea culorilor, dar fiind implicata si in prevenirea afectiunilor oculare degenerative.

Vitamina A este recunoscuta si pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii, in special efectul antirid al acesteia. Prin aplicare topica, vitamina A reduce ridurile de expresie, stimuleaza productia de colagen de la nivelul pielii si previne imbatranirea prematura a tenului. Pielea devine mai elastica si mai ferma, iar tesutul este regenerat.

Vitamina A favorizeaza regenerarea cutanata si cicatrizarea, ajutand la regenerarea celulelor, diminueaza petele pigmentare, amelioreaza semnele lasate de acnee si reduce cicatricile si vergeturile.

Vitamina A ajuta la mentinerea integritatii si hidratarii mucoaselor, contribuie la buna functionare a acestora si le protejeaza de actiunea radicalilor liberi. Vitamina A sustine si sanatatea mucoaselor si a tesutului vaginal, contribuind la mentinerea sanatatii intime a femeii.

Vitamina A – beneficii pentru sanatatea sistemului uro-genital

Cercetarile au evidentiat importanta vitaminei A pentru sistemul reproducator feminin, dar si masculin, aceasta fiind implicata in mentinerea troficitatii mucoaselor si sustinand spermatogeneza normala.

Deficitul de vitamina A poate afecta functia reproductiva, dar si sanatatea sistemului uro-genital, lipsind mucoasele si tegumentele de acest nutrient vital. Scaderea nivelului de vitamina A reduce elasticitatea tegumentelor, scade capacitatea de aparare a tesuturilor si poate favoriza aparitia infectiilor si iritatiilor, prin dezechilibrarea florei vaginale, in cazul femeilor.

Modificarile care apar la nivelul peretelui vaginal pot duce la afectarea stratului protector realizat de lactobacili (din flora vaginala) si, astfel, este influentata dezvoltarea normala a microbiomului local. Un asemenea dezechilibru la nivelul florei vaginale permite proliferarea bacteriilor daunatoare care pot duce la aparitia infectiilor vaginale. Pentru mentinerea sanatatii aparatului uro-genital, este necesar sa avem un aport optim de vitamina A care sa sustina sanatatea membranelor mucoase si sa contribuie la mentinerea troficitatii tesuturilor si la pastrarea echilibrului microbiotei vaginale.

Floral’aise – pentru o flora vaginala sanatoasa

Daca nu consumam suficiente alimente bogate in vitamina A, putem apela si la suplimente alimentare care ne pot ajuta sa aducem un aport optim din acest nutrient in organism. Pentru sanatatea sistemului uro-genital este important sa aducem in organism atat un aport de lactobacili, care sa echilibreze flora vaginala, cat si vitamina A, care sustine sanatatea mucoaselor.

Astfel, produsul Floral’aise a fost conceput tocmai cu aceste ingrediente: lactobacili si vitamina A. Lactobacilii restabilesc echilibrul florei vaginale, in timp ce vitamina A sustine elasticitatea, troficitatea si sanatatea mucoasei vaginale si contribuie la regenerarea acesteia.

Pentru a afla mai multe informatii si sfaturi despre rolul vitaminei A pentru o buna sanatate intima, va invitam sa urmariti emisiunea Arena Sanatatii, realizata de Cecilia Caragea, o emisiune a canalului medical online, ACC Media Channel.

Write A Comment

Pin It